PIN

Kirurgji dentare

Kirurgjia dentare është përfshin një numër i procedurave mjekësore që përfshijnë ndryshimin artificial të dentizmit; me fjalë të tjera, operacioni i dhëmbëve, mishrave dhe eshtrave të nofullave. Disa nga më të zakonshmet janë: Endodonti (operacioni që përfshin pulpën ose rrënjën e dhëmbit) Terapia e kanalit[…]
PIN

Protetikë Dentare

Protetika dentare është specialiteti i dhëmbëve që ka të bëjë me diagnozën, planifikimin e trajtimit, rehabilitimin dhe mirëmbajtjen e funksionit oral, rehatinë, pamjen dhe shëndetin e pacientëve me gjendje klinike të shoqëruar me dhëmbë të humbur ose të mangët ose inde oral dhe maksilofaciale duke[…]
PIN

Ortodonci

Ortodoncia është një specialitet i stomatologjisë që merret me diagnostikimin, parandalimin dhe korrigjimin e dhëmbëve dhe nofullave të dëmtuara. Gjithashtu mund të përqëndrohet në modifikimin e rritjes së fytyrës, i njohur si ortopedi dentofaciale. Trajtimi ortodontik përdoret në rastet vijuese: – Pozicionimi jo i duhur[…]
PIN

Periodontologji

Periodontologjia ose periodontika është specialiteti i stomatologjisë që studion strukturat mbështetëse të dhëmbëve, si dhe sëmundjet dhe kushtet që ndikojnë në to. Indet mbështetëse njihen si periodontium, i cili përfshin gingivat (mishrat), kockën alveolare, çimenton dhe ligamentin periodontal. Një periodontist është një dentist që specializohet[…]
PIN

Pedodonti

Pedodontika është shkenca që ekzaminon strukturën e dhëmbëve dhe nofullave të fëmijëve midis 0-13 vjeç dhe ndërhyn në situata problematike që shihen në dhëmbë dhe brenda gojës. Pedodontika, e cila është një degë shkencore që siguron një zhvillim të shëndetshëm të strukturës së gojës, nofullës[…]
PIN

Endodonti

Trajtimi i kanalit të rrënjëve (i njohur edhe si terapi endodontike, trajtim endodontik ose terapi e kanalit rrënjë) është një sekuencë trajtimi për pulpën e infektuar të një dhëmbi i cili ka për qëllim të rezultojë në eliminimin e infeksionit dhe mbrojtjen e dhëmbit të[…]
PIN

Këllëf Porcelani

Këllëfët e porcelanit janë këllëf të cilët veshin sipërfaqen e dhëmbëve. ofrojnë një transformim të menjëhershëm për buzëqeshjen e një pacienti. Varnat prej porcelani bëhen posaçërisht për secilin pacient për të siguruar një përshtatje perfekte. Materialet e përparuara duken shumë si smalti natyral i dhëmbëve.[…]
PIN

Facetat e Kompozitit

Facetat e Kompozitit janë material mbushje por shumë më rezistente se materiali normal i mbushjes të cilat aplikohen direkt në dhëmbë. Nuk duhet shumë kohë që dentisti të përgatisë dhëmbët për aplikimin e facetave, dhe procesi i aplikimit konsiderohet minimalisht invaziv. Në Klinikën dentare ”Ledismile”[…]