Pedodonti

PIN

Pedodontika është shkenca që ekzaminon strukturën e dhëmbëve dhe nofullave të fëmijëve midis 0-13 vjeç dhe ndërhyn në situata problematike që shihen në dhëmbë dhe brenda gojës. Pedodontika, e cila është një degë shkencore që siguron një zhvillim të shëndetshëm të strukturës së gojës, nofullës dhe fytyrës tek foshnjat dhe fëmijët deri në moshën 13 vjeç, ka zhvilluar lloje të ndryshme trajtimesh në çështje të ndryshme të ndryshme gojore dhe dentare.

Pedodontika përfshin llojet e trajtimit vetëm për fëmijët. Këto trajtime janë zhvilluar me një vëmendje për të ndërhyrë në çështje veçanërisht të periudhës së zhvillimit të fëmijëve. Në veçanti, prishja e dhëmbëve, situatat e mbushura në dhëmbët e qumështit dhe ngjeshja në strukturën e nofullave dhe dhëmbëve janë problemet me të cilat merret pododentika. Problemet e dhimbjes dhe nofullës përparojnë më shpejt te fëmijët në krahasim me të rriturit dhe proceset e tyre të trajtimit mund të jenë më sfiduese. Si i tillë, prindërit duhet të shkojnë tek pediatri pas moshës 1 vjeç dhe të bëhen të gjitha kontrollet e tyre. Pas moshës 1 vjeç, këto kontrolle duhen përsëritur përgjithësisht çdo 4 muaj.

Klinika Dentarel ”Ledismile”, me një eksperiencë të gjatë në stomatologji dhe pedodonti, është klinika e familjes suaj në të cilën do të merrni shërbimet cilësore për të gjithë pjesëtarët, gjithashtu edhe për fëmijët tuaj.

Nëse keni pyetje të tjera lidhur me trajtimin pedodontik ju lutem mos hezitoni të na kontaktoni në format tona të kontaktit:

Tel: +3555122299

Facebook: Klinika Dentare ‘Ledismile’

Instagram: klinika_ledismile

You May also Like