Këllëf Porcelani

PIN

Këllëfët e porcelanit janë këllëf të cilët veshin sipërfaqen e dhëmbëve. ofrojnë një transformim të menjëhershëm për buzëqeshjen e një pacienti. Varnat prej porcelani bëhen posaçërisht për secilin pacient për të siguruar një përshtatje perfekte. Materialet e përparuara duken shumë si smalti natyral i dhëmbëve.

Porcelanët e përdorur vitet e fundit janë të ndryshëm nga porcelanët e para disa viteve për shkak të përparimit të teknologjisë. Llojet e porcelanit të përdorur në Klinikën Dentare ”Ledismile” reflektojnë dritë dhe janë më të fortë, duke qënë më të përafruar me smaltin natyral të dhëmbit. Sistemet e imazhit dixhital që janë në dispozicion bëjnë të mundur që të bëhen restaurime në të njëjtën ditë, të cilat pothuajse i identifikojnë ngjyrën dhe formën natyrale të dhëmbëve të pacientit. Për sigurimin e buzëqeshjeve të bukura dhe rezultateve gjithëpërfshirëse, mund të bëhet kombinimi i i kurorave dentare, zbardhimin e dhëmbëve dhe trajtime të tjera të përparuara.

Pyetjet më të shpeshta që më bëjnë pacientët në lidhje me Këllëfët e Porcelanit:

1. Cili është një kandidat i mirë për të vendosur Këllëfë Porcelani?

Pacientët duhet të plotësojnë kriteret e mëposhtme për të vendosur këllëf prej porcelani:

Keni shëndet të mirë të përgjithshëm oral dhe parodontal.

E dinë se cilat janë qëllimet e tyre kozmetike, kanë pritshmëri reale dhe të jenë në gjendje t’i transmetojnë qëllimet e tyre te dentisti i tyre.

Të jetë në gjendje të ruajë higjenën dhe kujdesin e mirë oral pas vendosjes së këllëfëve.

Keni smalt të mjaftueshëm të shëndetshëm në dhëmbët e tyre pasi një shtresë e hollë hiqet zakonisht para vendosjes së rimesoit të dhëmbëve.

2. Si bëhet procesi i vendosjes së këllëfëve të pocelanit?
Procedura kalon në disa etapa të cilat janë:

1. Heqja e smalitit.

2. Marrja e dhëmbëve provizorë.

3. Vendosja e dhëmbëve provizorë.

4. Vendosja e dhëmbëve të përkohshëm.

3. A mund të bëj trajtime të tjera të dhëmbëve ndërkohë që kam këllëfë porcelani?

Sigurisht që po, nëse specialisti e sheh të nevojshme ose jo të dëmshme. Kur vendosen porcelanë këshillohet zbardhimi i dhëmbëvë natyralë nëse është e nevojshme, rregullimi i gummysmile, ose trajtime të tjera për të riparuar dëmtime të vogla strukturore. Të gjitha këto shërbime i gjeni në një klinikë, Klinika Dentare ”Ledismile”.

4. A ka kohë rikuperimi pas vendosjes së dhëmbëve të porcelanit?

Pas vendosjes së këllëfëve të porcelanit nuk është i nevojshëm rikuperimi. Do të keni disa siklete të vogla, kryesisht të papërfillëshme për rreth një javë. Gjatë kësaj periudhe të ndjeshmërisë, është mirë që të shmangni ushqime shumë të ftohta ose të nxehta derisa ndjeshmëria të largohet.

5. Sa është jetëgjatësia e këllëfëve të porcelanit?

Këllëfët prej porcelani zgjasin afërsisht 15-20 vite. Sidoqoftë, ata mund të pësojnë dëme ashtu si dhëmbët natyralë. Nëse dëmtimi ndodh, pacientët duhet të shohin menjëherë dentistin e tyre për rivendosje ose riparim të rimesove të tyre. Jetëgjatësia e dhëmbëve varet shumë edhe nga përkujdesja që ju i kushtoni. Ndjekja me përpikmëri e këshillave tona do të bëjë që të zgjasin më shumë.

6. Si mund të kujdesemi për dhëmbët pasi i vendosim këllëfë porcelani?


Pasi pacientët i vendosin këllëfë porcelani, është thelbësore që ta konsultohen me dentistin e rregullisht dhe të praktikojnë higjenë të mirë orale. Kjo përfshin pastrim, larje dhe shpëlarje të dhëmbëve të paktën dy herë në ditë. Higjiena e mirë oral mund të zgjasë jetën e këllëfëve prej porcelani deri në 20 vjet.

7. Cilat janë benefitet estetike të cilat përfitohen me vendosjen e këllëfëve të porcelanit?

Këllëfët e porcelanit korrigjojnë: carjet ose krisjet e dhëmbit, fshehin njolla të erëta që mund të kenë dhëmbët natyralë, ndryshojnë formën e dhëmbit dhe e bëjnë të duket estetikisht bukur.

Nëse keni pyetje të tjera lidhur me Këllëfët e Porcelanit ju lutem mos hezitoni të na kontaktoni në format tona të kontaktit:

Tel: +3555122299

Facebook: Klinika Dentare ‘Ledismile’

Instagram: klinika_ledismile

You May also Like