Radiofrequence

PIN

Trajtim jokirurgjikal që përodret për kujdesin e lëkurës në pjesë të vecanta, radiofrekuenca në vetvete është shtrëngim dhe forcim i lëkurës. Ashtu si me lazerat LED, radiofrekuenca përdor energji për të stimuluar prodhimin e kolagjenit dhe elastinës, por energjia e përdorur është elektrike dhe jo e bazuar në dritë.

Është shumë praktike pasi është jo-invazive dhe relativisht e butë për të shtrënguar lëkurën. Po bëhet gjithmonë e më shumë popullore në vitet e fundit dhe përdor energjinë për të ngrohur dermën dhe shtrënguar lëkurën pa dëmtuar shtresën e sipërme.

Jo të gjitha makinat e radiofrekuencës punojnë në të njëjtën mënyrë por në thelb ato përdorin energjinë radiofrekuenciale për të shtrënguar strukturën themelore të lëkurës dhe për të konturuar fytyrën për të krijuar lëkurë më të fortë, të tonifikuar dhe rinore.

Është pikërisht veprimi shtrëngues, i fortë i cili sjell forcimin e sintezës së kolagjenit dhe elastinës, që e bën radiofrekuencën vecanërisht të përshtatshme për shenjestrimin e lëkurës së lirshme të qafës, mjekrrës, rrudhat dhe linjat që krijohen mes hundës dhe gojës.

Trajtimi mesatar me radiofrekuencë zgjat rreth 20-45 minuta duke u aplikuar në lëkurë një nxehtësi prej 38-40 gradë dhe rreth 24 orë pas trajtimit mund të keni skuqje në zonën e targetuar. Ky është një trajtim plotësisht pa dhimbje, nuk ka kohë joproduktive  dhe siguron rezultate të barabarta. Në thelb është ndikimi që i bëhet qelizave dhjamore për t’u shpërbërë (të ashtuquajtura apoptozë adipocite).

Pyetjtet mw tw shpeshta qw mw bwjnw pacientwt nw lidhje me radiofrequence:

1. A është i dhimbshëm trajtimi?

Trajtimi mund të jetë paksa i parehatshëm, por jo i dhimbshëm. Do të ndjeni nxehtësi të fortë, të ngjashme me ndjenjën e një djegie nga dielli dhe lëkura juaj do të skuqet pak menjëherë pas trajtimit. Për trajtime më agresive, mund të aplikohet një krem ​​me mpirje aktuale për të ulur çdo siklet.

2. Si zgjat procesi i shërimit pas trajtimit?

Lëkura do të jetë e kuqe për 24 orët e para pas trajtimit dhe mund të pësoni një ënjtje të butë dhe parehati. Me trajtime më agresive, mund të ketë skuqje të lëkurës së prekur deri në 5 ditë. Ju mund të rifilloni rutinën tuaj të kujdesit të rregullt për lëkurën 24 orë pas trajtimit. Ekspozimi në diell duhet të shmanget gjatë periudhës së shërimit.

3. A cilësohet radifrequence një procedurë e sigurt?

Po, kjo procedurë konsiderohet e sigurt për shumicën e pacientëve. Trajtimet përdorin teknologjinë e radiofrekuencës, e cila është provuar të jetë e sigurt dhe efektive për të gjitha tonet e lëkurës. Një konsultë me një nga mjekët tanë është e nevojshme për të përcaktuar nëse ky trajtim është i duhuri për ju.

4. Sa zgjat procedura e radiofrequence?
Procedura e rivendosjes së radiofrekuencës normalisht zgjat nga 20 deri në 45 minuta, në varësi të madhësisë dhe vendndodhjes së zonës së synuar. Një anestezik mund të përdoret para trajtimit i cili do të rrisë kohëzgjatjen e takimit tuaj. Meqenëse gjendja e lëkurës së secilit individ është unike, disa njerëz mund të kenë rezultate të kënaqshme me tre deri në katër trajtime, por të tjerët mund të kërkojnë më shumë seanca për të arritur rezultatet që kërkojnë.

You May also Like