Presotherapy (Drenazh)

PIN

Pressotherapy është një trajtim mjekësor dhe estetik që promovon kullimin limfatik duke përdorur presionin e ajrit në pjesë të ndryshme të trupit. Trajtimi gjithashtu stimulon sistemin imunitar, duke ngritur mbrojtjen tuaj kundër patogjenëve, dhe madje mund t’ju ndihmojë të ulni presionin e gjakut nëse keni hipertension.

Si funksionon trajtimi?

Presotherapy është e ngjashme me një masazh të kullimit limfatik, por ndërsa masazhi kryhet me dorë, presotherapy administrohet nga një makinë që shpërndan sasinë e saktë të presionit çdo herë.

Ja se si funksionon procedura:

 • Do të drejtoheni në poltronën ku zhvillohet trajtimi.
 • Specialisti do t’ju ndihmojë të futeni në rrobë (e cila duket si një kostum hapësinor i një astronauti). Kjo mund të mbështillet rreth këmbëve, mesit dhe krahëve.
 • Veshja ka tuba të cilët janë të lidhur me një makinë të kompjuterizuar të presionit të ajrit. Veshja do të fryhet me ajër dhe do të ndjeni një ndjesi shtrydhëse që duhet të ndjehet si presion, jo dhimbje.
 • Një seancë zgjat 30 deri në 45 minuta.

Përfitimet:

 • muskuj të relaksuar dhe më pak dhembje,
 • reduktim i celulitit,
 • largimi i toksinave,
 • tonifikim dhe fortësi e lëkurës,
 • sistem imunitar më i fortë për shkak të burimit limfatik,
 • redukton lëngjet e tepërta të organizmit dhe celulitin,
 • stimulim i qarkullimit të gjakut,
 • relakson dhe lehtëson dhimbjen të gjymtyrëve,
 • dobësim.

Pyetjet më të sgpeshta që më bëjnë pacientët në lidhje me presotherapy:

 1. A është presotherapy një teknikë e sigurt?

Po Pressotherapy është plotësisht e sigurt. Ju mund të përjetoni nxehtësi dhe një skuqje të lehtë në zonën e trajtuar. Nuk është i nevojshmën ndonjë trajtim shtesë pasi kjo do të kalojë shpejt.

2. Sa seanca do të më duhen?

Ne zakonisht rekomandojmë një kurs prej 6 seancash për të arritur rezultatet më të mira megjithëse ky trajtim mund të vazhdohet si në trajtimin e vazhdueshëm për aq kohë sa shihet e nevojshme.

Ne sugjerojmë 2-3 seanca në javë që gjithsej 8-15 seanca në secilën zonë.

Ne nuk këshillojmë më shumë se 3 seanca në javë. Të dhënat e provës klinike kanë treguar se për shumicën e njerëzve, një kurs prej 8-15 trajtimesh çon në rezultate më të mëdha.

3. Është e nevojshme marrja e një periudhe pushimi pas trajtimit?

Metoda është 100% jo-invazive; kjo do të thotë se nuk ka gjilpërë, anestezik ose mënyra të tjëra qetësuese. Pa asnjë kufizim, pacientët janë të lirë të rifillojnë jetën e tyre menjëherë pas trajtimit.

4. Pas sa kohësh do të arrij të shoh rezultate?

Do të vini re një nxitje të menjëhershme menjëherë pas vetëm një trajtimi, por si me të gjitha trajtimet e lëkurës, ne rekomandojmë një kurs minimal prej 6 trajtimesh për të marrë rezultate optimale.

5. Cafrë kujdesi rekomondohet pas trajtimit?

Pas trajtimit rekomandoj të konsumohet 1.5 litra ujë në ditë për të stimuluar sistemin limfatik dhe për të inkurajuar shpëlarjen e toksinave dhe procesin e eliminimit. Ju këshillohet të masazhoni fort çdo ditë zonat e trajtuara për të ndihmuar në inkurajimin e lëvizjes së përmbajtjes së qelizave yndyrore në sistemin tuaj limfatik.

Ju mund të ndiheni më të motivuar për t’u kujdesur për veten pas trajtimit, në fund të fundit, është një investim.

Kombinimi i Pressoterapisë me një dietë të shëndetshme dhe stilin e jetës do të maksimizojë më tej rezultatet tuaja. Shmangia e kafeinës dhe toksinave të tjera do të ndihmojë më tej në mbështetjen e rezultatit të përgjithshëm dhe proceseve natyrore të trupit tuaj.

Nëse keni pyetje të tjera lidhur me presotherapy ju lutem mos hezitoni të na kontaktoni në format tona të kontaktit:

Tel: +355684544888

Facebook: Ledismile Estetike

Instagram: ledismile_estetike

You May also Like