TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation)

PIN

TENS është një metodë e stimulimit elektrik, i cili kryesisht synon të sigurojë një shkallë të lehtësimit të dhimbjes simptomatike nga nerva shqisore duke stimuluar portën e mekanizmit të dhimbjes ose sistemin opioid. Metoda të ndryshme të aplikimit të TENS kanë të bëjnë me mekanizma të ndryshëm fiziologjikë. Efektiviteti i TENS varion nga dhimbja klinike e cila trajtohet, por studimet tregojnë që kur përdoret në mënyrën e duhur, sic përdoret në Ledismile Medical, siguron lehtësim të madh.

Termi TENS përfaqëson përdorimin e cdo stimulimi elektrik duke përdorur elektroda të sipërfaqes së lëkurës e cila ka si qëllim stimulimin e nervave. aparatura e TENS është një mekanizëm i përbërë nga një njesi TENS me 2 kanale dhe 4 tela plumbi (secili kanal ka dy tela plumbi) me elektroda të bashkangjitura.

Një aparat TENS nuk është një kurë për dhimbjen, dhe mund të ofrojë vetëm lehtësim të dhimbjes afatshkurtër, por një makinë TENS është krijuar për të trajtuar shumë lloje të ndryshme të dhimbjes, duke filluar në sëmundjet kronike afatshkurtra dhe afatgjata. Së bashku me trajtimet e tjera të fizioterapisë, mund të jetë një pjesë e rëndësishme e shërimit tuaj pasi thyerja e ciklit të dhimbjes mund të lejojë stimulimin e procesit të shërimit.

Pyetjet mw tw shpeshta qw mw bwjnw pacientwt nw lidhje me TENS:

1. A mundet që kjo terapi të kurojë dhimbjen?

Jo, kjo lloj terapie nuk kuron shkakun themelor të dhimbjes tuaj. Mund të sigurojë lehtësim të përkohshëm ose ulje të dhimbjes.

2. A është TENS e sigurt?

Po, TENS është përshkruar dhe përdorur për më shumë se 30 vjet nga profesionistë mjekësorë si mjekë, fizioterapistë dhe kiropraktorë si një zgjidhje efektive për lehtësimin e dhimbjes.

3. Kush mund të përdorë Elektroterapinë ose TENS?

Cdo adult që vuan nga dhimbje muskulore ose të nyjeve mund ta përdorë këtë terapi. Sidoqoftë, nuk duhet të përdoret nga fëmijët, gratë shtatzëna ose nga kushdo që ka një pajisje metalike ose elektronike të implantuar. Cdo paqartësie dhe informacioni të nevojshëm për rastin tuaj mjekësor do t’i kushtohet vëmendja e duhur në një konsultë në klinikën tonë estetike Ledismile.

Nëse keni pyetje të tjera lidhur me TENS ju lutem mos hezitoni të na kontaktoni në format tona të kontaktit:

Tel: +355684544888

Facebook: Ledismile Estetike

Instagram: ledismile_estetike

You May also Like