HIFU

PIN

Intensity Focused Ultrasound është një trajtim jo-invaziv për parandalimin e rrudhave. Procedura është një trend gjithmonë në rritje për parandalimin e plakjes së fytyrës, trajtim që bëhet pa ndërhyrje kirurgjikale.

Trajtimi HIFU kryhet duke përdorur ultratinguj për krijimin e nxehtësisë në thllësi të lëkurës. Kjo nxehtësi dëmton qelizat e targetuara, duke bërë që trupi të përpiqet t’i rregullojë ato. Trupi prodhon kolagjen  për të ndihmuar riprodhimin e qelizave. Kolagjeni është një substancë shumë ë rëndësishme që ndërton strukturën e lëkurës duke i dhënë asaj elasticitet.

Sipas Bordit Amerikan të Kirurgjisë Kozmetike (ABCS), trajtimet jo-kirurgjikale me ultratinguj si HIFU:

  • shtrëngojnë lëkurën e qafës,
  • zvogëlojnë pamjen e nënnofullës,
  • ngrenë qëpallat e rëna dhe vetullat,
  • largojnë rrudhat e fytyrës,
  • zona e targetuar tkurret dhe rezulton një lëkurë e tërhequr.

Loji i ultrasound që përdoret në këtë metodë është i ndryshëm nga ultrasound që përdoret nga mjekët imazheristë. HIFU përdor valë të larta energjie të cilat targetojnë zona specifike të trupit.

Specialistët përdorin gjithashtu HIFU për të trajtimin tumoreve në seanca të zgjatura, më intensive që mund të zgjasin deri në 3 orë në një skaner MRI.

Procedura

Mjekët zakonisht fillojnë trajtimin me HIFU duke pastruar zonën e zgjedhur të fytyrës dhe duke aplikuar një xhel. Pastaj, ata përdorin një pajisje dore që lëshon valët ultrasound në breshëri të shkurtër. Seancat zgjasin 30-90 minuta.

Ndryshe nga procedurat e tjera estetike, të cilat kërkojnë parapërgatitje, për shembull mbjellja e flokëve, trajtimet HIFU nuk kerkojne parapërgatitje. Pas përfundimit të seancës pacientët mund të vazhdojnë normalisht jetën e tyre të përditshme.

Pacentëve mund tu nevojiten 1-6 senaca, në varësi të rezultatit të arritur.

Përfundimet e arritura nga analizimi i HIFU

Shumë raporte thonë se trajtimet me HIFU kanë rezultat. Një përmbledhje e vitit 2018 shqyrtoi 231 studime mbi përdorimin e teknologjisë së ultrsound. Pas analizimit të studimeve që përfshinin ultratinguj për trajtimin e tendosjes së lëkurës së fytyrës, tendosjen e trupit dhe uljen e celulitit, studiuesit arritën në përfundimin se teknika është e sigurt dhe efektive.

Një studim mbi efektivitetin e fytyrës së HIFU te njerëzit nga Koreja zbuloi se procedura funksionoi më mirë për të përmirësuar shfaqjen e rrudhave rreth nofullave, faqeve dhe gojës. Studiuesit krahasuan fotografitë e standardizuara të pjesëmarrësve nga para trajtimit me ato nga 3 dhe 6 muaj pas trajtimit.

Një studim tjetër vlerësoi efektivitetin e një fytyre të HIFU-së pas 7 ditësh, 4 javësh dhe 12 javësh. Pas 12 javësh, elasticiteti i lëkurës së pjesëmarrësve ishte përmirësuar ndjeshëm në të gjitha zonat e trajtuara.

Studiues të tjerë studiuan përvojën e 73 grave dhe dy burrave që iu nënshtruan fytyrës me HIFU. Mjekët që vlerësuan rezultatet raportuan një përmirësim 80% në lëkurën e fytyrës dhe qafës, ndërsa shkalla e kënaqësisë në mesin e pjesëmarrësve ishte 78%.

Përvec eksperiencave dhe rezultateve të arritura që vijnë nga studimet e jashtme, vlejnë të përmenden rezultatet e mahnitshme të arritura në klinikën tonë. Ledismile Medical me një përvojë të gjerë dhe aparatura të sofistikuara ju siguron rezukltate mbreslënëse për cdo trajtim.

Pyetjet më të shpeshta që më bëjnë pacientët në lidhje me HIFU:

1. Cfarë e bën unike këtë procedurë?

HIFU është i vetmi trajtim jo-invaziv që mund të synojë në mënyrë të veçantë themelin e thellë nën lëkurë pa prerë ose prishur sipërfaqen e lëkurës përmes operacionit kozmetik. Është gjithashtu e vetmja procedurë që përdorur imazhin me ultratinguj, i cili na lejon të shohim shtresat e indeve që synojmë gjatë trajtimit dhe të sigurojmë që energjia të depozitohet pikërisht në vendin ku do të jetë më efektive.

2. Sa zgjat efekti pas trajtimit?

Pas trajtimit të HIFU, klientët do të kenë akoma kolagjen të ri për më shumë se një vit. Kjo mund të vazhdojë edhe për më shumë se një vit, në varësi të gjendjes së lëkurës. Trajtimet e ardhshme mund të ndihmojnë për të mbajtur ritmin me procesin e plakjes, dhe kjo ndryshon nga individi.

3. Sa seanca do të më duhen?

Shumicës së pacientëve u duhet vetëm një trajtim; megjithatë, disa mund të përfitojnë nga më shumë se një trajtim. Kjo varet nga sa dobësi kanë dhe reagimi biologjik i trupit tuaj ndaj procesit të ndërtimit të ultrasound dhe kolagjenit.

4. Ku qëndron ndyshimi ndërmjet metodës HIFU dhe lazerit?


Lazerët zakonisht adresojnë çështje në shtresat sipërfaqësore të lëkurës, duke synuar linja të imëta, rrudha dhe ndryshime të pigmentit. HIFU adreson shtresën e thellë të lëkurës dhe shtresën themelore që heq dhe i jep mbështetje lëkurës. Prandaj, të dy teknologjitë janë mjaft plotësuese!

5. Si e stimulon HIFU kolagjenin?

Kolagjeni është një proteinë natyrale që i jep lëkurës rininë e saj duke e mbajtur atë të fortë, tonifikuar dhe elastik. Ndërsa plakemi, kolagjeni humbet elasticitetin e tij dhe aftësinë e tij për t’i rezistuar efekteve të gravitetit. HIFU fillon procesin e riparimit dhe ndihmon lëkurën të prodhojë kolagjen të freskët dhe të ri.

You May also Like