Filler / Acidi Hialuronik

PIN

Acidi hialuronik është një substancë e cila prodhohet natyrisht nga trupi jonë. Sasitë më të mëdha të saj gjenden në lëkurë, indin lidhës dhe sy. Funksioni i tij kryesor është mbajtja e ujit për të pasur inde të lubrifikuara. Acidi hialuronik ka një larmi përdorimesh. Shumë njerëz e marrin atë si shtesë, por përdoret gjithashtu në serumet aktuale, pikat e syve dhe injeksione.

Në mjekesinë estetike përdoret si mbushës, revitalizant, hidratues. Filler (mbushës) më të sigurt se acidi hialuronik nuk mund të fusni në organizëm. Shërben per të mbushur rrudhat statike, ato që ngelen pasi i ke bërë me botox,  rrudhat dinamike, në cdo pjesë të fytyrës, qafës edhe duarve. Shërben dhe jep volum në buzë mollëza, mjekërr, nofullën e poshtme, gjoks e vithe. Përdoret në teknika të vecanta për lifting të fytyrës.

Pyetjet më të shpeshta që më bëjnë pacientë lidhur me filler:

1. Cfarë lidhje ekziston ndërmjet acidit hialuronik dhe personave që konsumojnë më shumë ujë?

Acidi hialuronik tërheq ujin ndaj qëndron më gjatë dhe ka efektet më të dukshme te personat që pijnë shumë ujë, nuk janë duhanpirëse, nuk janë përdrues të alkoolit dhe nuk qendrojnë shumë në diell.

2. Sa kohë mbajnë mbushësit në mollëza?

       Kohëzgjatja e një trajtimi mbështetet në një numër faktorësh, duke përfshirë fushën e trajtimit, elasticitetin e lëkurës, teknikën e injektimit, llojin e mbushësit të përdorur dhe metabolizmin e pacientit. Meqenëse trupi i të gjithëve është i ndryshëm dhe rezultatet do të ndryshojnë nga personi në person. Specialisti në klinikën tonë do të jetë në gjendje të këshillojnë për rrjedhën më të mirë të veprimit pas një konsultimi. Përgjithësisht zgjasin midis 6 muajve dhe 1 viti.

3. Për cfarë mund të përdoren fillerat?

     Fillerat mund të përdoren në mënyrë më efektive dhe natyrale për të rivendosur zonat me vëllim të humbur në fytyrë që shfaqen ndërsa plakemi. Vendosja strategjike e mbushësit mund të heqë dhe mbështesë fytyrën natyrshëm pa pasur nevojë për një procedurë kirurgjikale.

Mbushësit e lëkurës mund të mbushin linja të imëta në ballë dhe fytyrën e poshtme. Linjat e moderuara që ndodhin në zonën e gojës deri në mjekër dhe qoshet e hundës në buzë mund të zbuten. Mollëzat dhe mjekrra mund të rimodelohen. Buzët mund të përcaktohen ose përmirësohen, në mënyrë delikate dhe natyrale. Skinboosters mund të përdoret për të rritur hidratimin e lëkurës, veçanërisht fytyrën, qafën, duart etj.

4. A është e dhimbshme procedura?

        Mund të jetë e dhimbshme nëse procedura kryhet nga injeksionisit i cili nuk është  i aftë.

Në përgjithësi, procedurat themelore të mbushjes së lëkurës nuk kërkojnë anestezik pasi mbushësi i lëkurës përmban anestezik lokal. Është e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë që përfshin disa injeksione të vogla direkt në lëkurë dhe zgjat nga 15-30 minuta. Make-up mund të aplikohet menjëherë pas procedurës dhe ju mund të ktheheni menjëherë në punë. Rezultati mund të shihet menjëherë. Rezultatet optimale mund të mbahen për një periudhë të gjatë kohore përmes trajtimeve të rregullta të përsëritura. Procedura ndryshon nga personi në person në varësi të kërkesave tuaja dhe ashpërsisë së rrudhave që po trajtohen, përveç mbushësit të veçantë të lëkurës që administrohet.

5. A janë fillerat të sigurtë?

        Po. Ne përdorim vetëm produkte me rekord të dëshmuar të sigurisë. Acidi hialuronik është një substancë që shfaqet natyrshëm në qelizat e lëkurës, kështu që nuk ekziston rreziku i reaksioneve alergjike. Edhe njerëzit me ndjeshmëri ushqimore mund t’i marrin këto mbushës në mënyrë të sigurtë. Markat e mbushësve të lëkurës që përdorim janë të disponueshme në më shumë se 90 vende dhe janë përdorur si një trajtim kozmetik i injektueshëm për më shumë se dy dekada me një rekord të shkëlqyer sigurie.

6. Cilat janë benefitet kryesore e trajtimit në klinikën Ledismile Estetikë?

         Ne përdorim vetëm markat më të mira që janë sot në treg. Ne nuk bëjmë kompromise   me standardet tona dhe përdorim shkallën më të lartë të mbushësve të lëkurës për rezultate më më të mira.

Konsultimi dhe trajtimi janë ndërmarrë personalisht nga Dr. Enkelejda Spahiu e cila është e specializuar në universitetet ndërkombëtare si në estetikë dentare ashtu edhe në estetikë faciale. Praktikisht trajtim pa dhimbje – Dr Enkelejda Spahiu është një mjeke me përvojë e cila përdor anestezikë për të mpirë zonën që trajtohet për rritjen e rehatisë së pacientit. Dr Enkelejda Spahiu është e njohur për metodat e arritjes së rezultateve të bukura por tepër natyrale kozmetike me dhimbje minimale dhe në kohën e duhur. Dr Enkelejda Spahiu është paraqitur shpesh në seminare të shumta kombëtare dhe ndërkombëtare gjatë të cilave ka mbajtur dhe fjalime dhe është vlerësuar për arritjet profesionale.

Ne ofrojmë kujdes të maksimal edhe pas trajtimit.

7. Cfarë udhëzimesh duhen pasur parasysh në fazën post-injeksion?

             Pas trajtimit ne do të qëndrojmë përsëri ne kontakt me ju për t’ju dhënë cdo këshillë të mundshme në mënyrë që të maksimizoni efektet e trajtimit dhe të minimizoni efektet anësore. Ju mund të rifilloni aktivitetet normale, të shkoni në shtëpi ose të ktheheni në punë menjëherë pas trajtimit.

Si me çdo lloj injeksioni mund të ketë një skuqje të lehtë menjëherë pas kësaj. Rezultatet direkt pas trajtimit nuk duhet të shihen si rezultatet përfundimtare. Kjo për shkak se gjatë 2 javëve në vijim rezultatet gradualisht do të përmirësohen.

Për 2 javë pas trajtimit ju këshillohet të shmangni nxehtësinë ekstreme ose ftohjen intensive.

You May also Like