Microdermabrasion

PIN

Proçedurë dermo-estetike e cila realizon:

  • Eksfolimin e shtresave sipërfaqësore të lëkurës (eleminon qelizat e vdekura duke ju lënë vend qelizave të reja).
  • Trajton dhe përmirëson gjendjen e lëkurës pas ekspozimit të gjatë në diell.
  • Shërben për trajtimin e hiperpigmentimeve në lëkurë dhe përmirëson ndjeshëm lëmueshmërinë dhe tonin e lëkurës.
  • Mund të përdoret për të përmirësuar rrudhat në lëkurë, strijat dhe shenjat e akneve. Microdermabrasion mund të përdoret e vetme ose e kombinuar me proçedura të tjera si mesoterapia, injeksionet e acidit hialuronik ose me maska të ndryshme rigjeneruese të lëkurës.
  • Është një proçedure jo-invazive, e padhimbshme që mund të aplikohet disa herë gjatë vitit.

Pyetjet më të shpeshta që më bëjnë pacientët për microdermoabrasion:

1. Cfarë trajtimi ndiqet pas procedurës microdermoabrasion?

Ju mund të keni nevojë të aplikoni një hidratues ose produkt tjetër të kujdesit të lëkurës në shtëpi. Klinika jonë do ju pajisim me një plan për kujdesin e lëkurës që përfshin mbrojtjen nga dielli. Mbrojtja e lëkurës tuaj nga dielli ndihmon në sigurimin e rezultateve më të mira të mundshme dhe zvogëlon rrezikun e efekteve anësore.

 2. Kur do të shoh rezultatet e trajtimit?

Shumica e pacientëve kanë nevojë për një seri trajtimesh për të parë rezultatet. Për të trajtuar shenjat e plakjes, një dermatolog mund të trajtojë një pacient çdo javë, çdo dy javë, ose në muaj. Shumica e pacientëve marrin midis 5 dhe 16 trajtime. Pas një seri trajtimesh, pacientët kanë lëkurë më të butë.

3. Sa do të zgjasë rezultati?

Rezultatet kanë tendencë të jenë të përkohshme. Pacientët që mbrojnë lëkurën e tyre nga dielli dhe ndjekin planin e rekomanduar për kujdesin e lëkurës, do t’i ruajnë rezultatet e tyre për një kohë më të gjatë. Megjithatë, pavarësisht se çfarë bëjmë, lëkura jonë vazhdon të plaket. Trajtimet vijuese janë zakonisht të nevojshme për të ndihmuar në ruajtjen e lëkurës më të butë dhe një çehre më rrezatuese.

4. Cilat janë efektet e mundëshme anësore?

Pas mikrodermabrasion, lëkura juaj e trajtuar mund të jetë rozë ose e kuqe dhe pak e fryrë. Kjo ka tendencë të zhduket brenda një dite.

Në disa raste, lëkura mund të fryrje, djeg, sting, ose të bëhet jashtëzakonisht e ndjeshme ndaj dritës së diellit. Këto do të ikin pa trajtim.

Nëse lëkura juaj ka tendencë të zhvillojë njolla të errëta pasi pastrohen puçrrat ose shërohet një dëmtim i lëkurës, mund të keni një rrezik më të madh për të zhvilluar më shumë pika të errëta. Kur mikrodermabrasion kryhet nga një dermatolog, ky rrezik është i vogël.
Kur kryhet nga një specialist, microdermabrasion ka një rekord të shkëlqyer sigurie. Microdermabrasion gjithashtu kryhet në sallone dhe spa jo-mjekësore. Ju mund të zvogëloni rrezikun tuaj për efekte anësore duke kryer microdermabrasion te një specialist, sic i gjeni në Ledismile Estetikë.

5. Kur mund të siguroj një trajtim tjetër?

Microdermabrasion trajton vetëm shtresën e sipërme të lëkurës, kështu që lëkura shërohet shpejt. Shumica e njerëzve mund të bëjnë një trajtim tjetër një javë më vonë. Megjithatë, disa pacientë kanë nevojë për disa javë për tu rikuperuar.

Nëse keni pyetje të tjera lidhur me microdermabrasion ju lutem mos hezitoni të na kontaktoni në format tona të kontaktit:

Tel: +355684544888

Facebook: Ledismile Estetike

Instagram: ledismile_estetike

You May also Like