Mesotherapy

PIN

Mesotherapy është teknika e cila tendos dhe rinovon lëkurën. Kjo është një procedurë në të cilën mjeku përdor injeksione me gjilpëra shumë të imëta për të dhënë enzimat, hormonet dhe vitaminat në lëkurën tuaj për të forcuar dhe rinovuar atë. Shprehja “meso” do të thotë e mesme. Kjo terapi quhet mesoterapi sepse gjilpërat e imëta përdoren për të dhënë injeksione në shtresën e mesme të lëkurës tuaj. Ideja e kësaj terapie ishte të trajtojë çështjet themelore, siç janë inflamacioni dhe qarkullimi i dobët, që shkaktojnë dëmtimin e lëkurës

Mesoterapia shpesh përdoret për adresimin e një game të gjerë të çështjeve të lëkurës si:

  • pigmentim,
  • shtrëngimi i lëkurës,
  • reduktimi i celulitit, linjat dhe rrudhat,
  • heqja e dhjamit nga fytyra, krahët, kofshët, stomaku, ijet dhe këmbët
  • alopecia.

Përfitimet nga mesoterapia:

  • Lëkura juaj merr një përqendrim të lartë të vitaminave dhe përbërësve të tjerë– Përqendrimi i lartë i serumeve, vitaminave dhe përzierjeve të tjera ushqyese të përbërësve të fuqishëm bën që lëkura juaj të ndjehet e freskuar dhe e përtërirë. Kur kryhet si duhet, mesoterapia siguron që produktet t’i dërgohen lëkurës suaj në mënyrën e duhur.
  • Mund të jetë një alternativë shumë e mirë për shmangien e operacioneve të shtrenjta– Mund të jetë një pjesë e rutinës suaj të lëkurës kundër plakjes dhe është më pak invazive sesa procedurat e tjera dhe operacionet plastike. Nuk është e nevojshme nënshtrimi në kirurgji kur përdorni këtë metodë. Serumet e përqendruara futen nën lëkurën tuaj nëpërmjet gjilpërës duke përfituar një lëkurë të shëndetshme me pamje natyrale. Po ashtu, nuk ka kohë joproduktive.
  • Mund të adresojë nevojat e shumta të lëkurës- Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar një zgjidhje kundër plakjes ose doni të forconi shkëlqimin e lëkurës tuaj, nëpërmjet mesoterapisë do të merrni përbërës të përshtatur për lëkurën tuaj. Lëkura merr një forcim energjie, dhe ju mund të shihni rezultate të dukshme menjëherë pas seancës së parë.
  • Ndriçon lëkurën- Në varësi të përbërësve, mesoterapia mund të adresojë problemet e lëkurës, siç janë pikat e moshës, pigmentimi dhe melazma. Mund të shkëlqejë fytyrën madje dhe tonin e lëkurës.
  • Mban lëkurën tuaj të hidratuar- Mesoterapia gjithashtu mund të ndihmojë në rritjen e lagështirës së lëkurës dhe ta bëjë atë të gjallëruar, të fortë dhe të shëndetëshme.

Pyetjet më të shpeshta që më bëjnë pacientët në lidhje me mesotherapy:

1. Në cilën lloj lëkure është më mirë që të aplikohet mesotherapy?

Mesotherapy është një trajtim që mund të aplikohet në cdo lloj lëkure, qoftë e yndyrshme apo e thatë, e ashpër ose e butë.

2. Sa shpesh mund të bëhët trajtimi me mesotherapy?

Trajtimet me mesotherapy zakonisht bëhen një herë në javë. sapo shihet përmirësim, trajtimet mund të bëhen më rrallë, të tilla si një herë në dy javë ose një herë në muaj.

Për të pasur një rezultat sa më të mirë është e detyrueshme që që pacienti të paraqitet në klinikë cdo javë për katër seancat e para. Nëse rezultati është i kënaqshëm mund të anashkalohet ndonjë nga seancat.

3. A zgjasin rezultatet?


Rezultatet për yndyrën zgjasin, veçanërisht kur kombinohen me stërvitje dhe ushqim të duhur. Sidoqoftë, për fytyrën nuk mund të ndalojmë plakjen natyrale që ndikon në pamjen tuaj. Për këtë arsye, ne rekomandojmë vizita të rregullta mirëmbajtjeje në Ledismile Estetikë.

4.  A ka efekte anësore trajtimi me mesotherapy?


Një efekt anësor i zakonshëm i Mesoterapisë është fryrje, e cila përgjithësisht largohet brenda një jave. Pacientët mund të pësojnë dhimbje të përkohshme. Kjo do të largohet brenda 24-48 orësh.

5. Cila është mosha e duhur për të nisur trajtimin?


Injeksione subdermale të vitaminave përtërijnë qelizat, duke i bërë ato më aktive, dhe në këtë mënyrë stimulojnë prodhimin e kolagjenit dhe elastinës. Ju mund të filloni trajtime kundër plakjes në mes të njëzetave ose të tridhjetave tuaja për të parandaluar formimin e rrudhave. Trajtimet për fytyrën, qafën, krahët dhe duart rekomandohen disa herë në vit.

You May also Like