Ledtherapy (Light emitting diode)

PIN

Terapia me dritë diodë (LED) që lëshon dritë është terapi që po merr gjithmonë e më shumë vemendjen e pacientëve. Duke përdorur gjatësi vale LED të ndryshme, kjo teknikë skincare ndihmon në:

  • trajtimin e puçrrave
  • uljen e inflamacionit
  • promovimin e efekteve kundër plakjes

LED, ose terapi me diodë që lëshon dritë, është një trajtim për lëkurën që përdor gjatësi vale të ndryshme të dritës, duke përfshirë të kuqe dhe blu. Mjeku përdor frekuenca të lehta të kuqe ose blu bazuar në shqetësimin për lëkurën. E kuqja është përdorur kryesisht për anti-plakje, ndërsa blu përdoret për trajtimin e akneve. Ndryshe nga llojet e tjera të terapisë së lehtë, LED nuk përmbajnë rrezet ultravjollcë. Prandaj, ato janë të sigurta për përdorim të rregullt. Terapia me dritë LED nuk shkakton djegie. Është e sigurt për të gjitha ngjyrat dhe llojet e lëkurës.

Ka frekuenca të ndryshme, ose gjatësi vale, të përdorura me trajtimin e dritës LED. Këto përfshijnë frekuenca të lehta të kuqe dhe blu, të cilat nuk përmbajnë rrezet ultravjollcë dhe thithen lehtësisht në lëkurë.

Drita e kuqe, ose infra e kuqe përdoret për trajtimin e epidermës, e cila është shtresa e jashtme e lëkurës. Kur drita aplikohet në lëkurën tuaj, epidermë e thith atë dhe më pas stimulon proteinat e kolagjenit.

Në teori, më shumë kolagjen do të thotë që lëkura juaj do të duket më e butë dhe më e plotë, gjë që mund të zvogëlojë shfaqjen e linjave të imta dhe rrudhave. Drita e Kuqe LED gjithashtu mendohet se zvogëlon inflamacionin ndërsa përmirëson qarkullimin, gjë që mund t’ju japë një shkëlqim më të shëndetshëm.

Drita blu, nga ana tjetër, synon gjëndrat dhjamore, të cilat quhen edhe gjëndra vaji. Ata janë vendosur nën gjëndrat e qimeve tuaja.  Gjëndrat dhjamore janë të domosdoshme për lubrifikimin e lëkurës dhe qimeve, në mënyrë që të mos thahen. Sidoqoftë, këto gjëndra mund të bëhen tepër aktive, duke çuar në lëkurë të yndyrshme dhe puçrra.

Terapia e dritës LED blu synon këto gjëndra vaji dhe i bën ato më pak aktivë. Nga ana tjetër, mund të shihni më pak puçrra. Drita blu gjithashtu mund të vrasë bakteret që shkaktojnë puçrra nën lëkurë. 

Pyetjet më të shpeshta që më bëjnë pacientët në lidhje me ledtherapy:

1. Pas sa kohësh do të shihen rezultatet?

Lëkura juaj do të duket më ndryshe pas trajtimit të parë. Do të jetë më e butë, e hidratuar më mirë dhe do të ketë një shkëlqim natyralisht rrezatues. Pas tre deri në pesë trajtime do të shihni rezultate të gjata në ato zona që trajtohen. Sigurish që jetëgjatësia e rezultatit do të varet dhe nga lloji i lëkurës.


2. A është terapia Ledtherapy e duhur për të gjithë?

Pothuajse të gjithë përfitojnë nga ledtherapy. Sidoqoftë, ata që kanë një metabolizëm të ngadaltë ose një aktivitet të ngadaltë të qelizave do të kenë rezultatet më të mëdha.

3. A mund të aplikoj make-up menjëherë pas terapisë?


Po, nuk ka kohë joproduktive. Sidoqoftë, nëse kombinoni trajtime të tjera, atëherë do t’ju duhet të dëgjoni këshillat tona.

4. A mund të marr direkt rreze dielli pas terapisë?


Patjetër që po! Ledtherapy nuk do të ndikojë, por duhet të përdorni krem për rrezet e diellit.

5. A është e dhimbshme terapia?

Këto trajtime janë të buta, pa dhimbje dhe të sigurta sepse ato janë gjithashtu jo-gërryese dhe jo tërheqëse. Në fakt, shumë njerëz jo vetëm që e kanë të lehtë ta bëjnë, por e shohin dhe si mënyrë relaksi.

You May also Like