Masazh fytyre

PIN

Benefitet e masazhit profesional të fytyrës:

  • Ruan fytyrën nga plakja e lëkurës dhe rrudhat- Një nga përfitimet kryesore të masazhit të fytyrës është aftësia e tij për të përmirësuar pamjen e përgjithshme të lëkurës.
  • Presioni i sinusit– Për sa kohë që nuk është një rast infektiv ose gjatë një faze akute të sinusitit, mund të përdorni masazh për të lehtësuar presionin e sinusit, siklet dhe kongjestion. Masazhi i sinusit gjithashtu mund të ndihmojë në promovimin e kullimit të mukusit, lehtësimin e dhimbjeve të kokës dhe rritjen e qarkullimit.
  • Aknet- Stimulimi i lëkurës përmes masazhit mund të ndihmojë në promovimin e qarkullimit të gjakut dhe zvogëlimin e shfaqjes së akneve. Hulumtimi specifik që ofron prova të masazhit të fytyrës në përmirësimin e akneve është i kufizuar.
  • Lëkura e tendosur- Masazhi i fytyrës mund të jetë bileta nëse doni lëkurë të ndritshme dhe të ndezur. Hulumtimet nga 2002 zbuluan se 59 përqind e grave që kishin një masazh të fytyrës raportuan një ndjenjë freski dhe përtëritje.

Rreth 54 përqind raportuan lëkurë të butë, ndërsa 50 përqind përjetuan tendosjen të lëkurës. Shumë prova sugjerojnë se stimulimi i muskujve tuaj të fytyrës mund të ndihmojë në shtrëngimin e lëkurës, lehtësimin e muskujve të ngushtë dhe rritjen e qarkullimit.

  • Rrjedha e gjakut të lëkurës– Përdorimi i një makinerie masazhi të fytyrës ka një efekt pozitiv në rrjedhën e gjakut të lëkurës, e cila mund të ndihmojë në përmirësimin e pamjes së lëkurës. Sipas një studimi të vogël për vitin 2018, njerëzit që kishin një fytyrë 5-minutëshe me një rul masazhi kishin rritur fluksin e gjakut në zonë për të paktën 10 minuta pas masazhit. Pas 5 javësh masazh, reagimi i rrjedhës së gjakut ndaj nxehtësisë u përmirësua ndjeshëm.
  • Përtëritje e fytyrës- Masazhet e fytyrës mund të ndihmojnë në lehtësimin e tensionit duke rritur relaksimin dhe shëndetin e lëkurës.
You May also Like