Kurorat e Zirkonit

PIN

Kurorat dentare janë kapakë që mbulojnë një dhëmb ose një implant dentar. Stomatologët shpesh rekomandojnë kurora si një mënyrë për të mbështetur dhëmbët e thyer, të dobët ose të gabuar. Kurorat dentare mund përdoren gjithashtu për të mbuluar një dhëmb që është shumë i veshur poshtë ose i ka dalë ngjyra. Ato gjithashtu mund të përdoren në lidhje me ura për të forcuar dhëmbë të shumëfishtë. Kur bëhet fjalë për materialet nga të cilat janë bërë kurora, ju keni disa mundësi të mundshme, duke përfshirë qeramikën dhe metalin. Një tjetër mundësi që tani është në dispozicion për disa njerëz është kurora e zirkonit. Kurorat e zirkonit bëhen nga dioksidi i zirkonit, një lloj metali shumë i qëndrueshëm që lidhet me titanin, megjithëse kategorizohet si një lloj kurorë qeramike.

Trajtimi para dhe pas vendosjes së kurorave të zirkonit

Pyetjet kryesore që më bëjnë pacientët në lidhje me kurorat e zirkonit:

1. Cilat janë benefitete vendosjes së kurorave të zirkonit?

Fortësia Një nga avantazhet më të mëdha të zirkonit është fortësia dhe qëndrueshmëria. Kurorat përbëhen nga një material i fortë, kështu që zirkoni mund të jetë një zgjedhje e shkëlqyer. Gjithashtu, për shkak se zirkoni është kaq i fortë, një dentist nuk do të duhet të bëjë shumë përgatitje të dhëmbit paraprakisht.

Jetëgjatësi – Kurorat e bëra nga zirkoni, të quajtura kurora monolitike të zirkonisë, janë veçanërisht të qëndrueshme. Kurorat e zirkonit mund të përdoren për shumë vite nëse kujdesi oral bëhet në mënyrë korrekte dhe kontrollet kryhen rregullisht.

Biokomopatibiliteti – Zirkoni është zgjedhja shumë e mirë mbi të gjitha për biokompatibilitetin, që do të thotë se ka më pak të ngjarë të provokojë trupin në prodhimin e një reagimi ose përgjigje imunologjike si inflamacioni.

2. Si aplikohet zirkoni në dhëmb?

Si fillim bëhet reduktimi i dhëmbit ekzistues.Më pas merret masa e dhëmbëve. Me ndihmën e një pajisje të vecantë bëhet dizenjimi i dhëmbëve dhe përgatitja e veshjes. Dhëmbët provizorë mbahen përsa kohë do jenë gati dhëmbët përfundimtarë të zirkonit. Me ardhjen e dhëmbëve përfundimtarë bëhet vendosja e tyre ne gojën e pacientit.

3. Cilat janë disavantazhet?

Urat e zirkonit mund të prishet nëse zgavra e dhëmbit është e gjatë. Prandaj, kurorat e zirkonit nuk preferohen në raste të tilla. Një konsultë në klinikën dentare ‘Ledismile’ e shoqëruar me një grafi panoramike do t’ju japë ju të gjitha informacionet e nevojshme në lidhje me rastin tuaj estetik dhe mjekësor.

Trajtimi para dhe pas vendosjes së kurorave të zirkonit

4. A është i dhimbshëm procesi?

I gjithë procesi bëhet nën anestezi lokale, ndaj nuk ka asnjë dhimbje.

5. A ndryshojnë ngjyrë kurorat e zirkonit pas disa kohësh?

Si përfaqja e materialit së zirkonit është e lëmuar, ndaj dhe nuk njolloset. Pas pirjes së duhanit, konsumimit të kafesë, cajit apo verës nuk ka ndryshim ngjyre si te dhëmbët natyralë.

6. A mund të thyhen kurorat e zirkonit?

Kurorat e zirkonit mund të thyhen në rastet e ndikimeve të mëdha. Ekziston mundësia e thyerjes ose plasaritjes kur tregoheni të pakujdeshëm me objektet që mundoheni ti thyeni me dhëmbë si për dhembull: carja e lëvores së arrës apo heqja e tapës së shishes së birrës. Po ato nuk shfaqin asnjë problem me përtypjen e ushqimeve të forta.

Trajtimi para dhe pas vendosjes së kurorave të zirkonit

7. A ka nevojë për përkujdesje speciale?
Nuk ka nevojë për kujdes shtesë. kujdesi normal oral dhe kontrollet rutinë te specialisti janë mëse të mjaftueshme.

8. A kanë aromë të pakëndëshme kurorat e zirkonit?
Jo, nuk kanë asnjë lloj arome. Gjithashtu nuk shkaktn asnjë ndryshim në sënsin e shijes.

Nëse keni pyetje të tjera lidhur me Kurorat e Zirkonit ju lutem mos hezitoni të na kontaktoni në format tona të kontaktit:

Tel: +3555122299

Facebook: Klinika Dentare ‘Ledismile’

Instagram: klinika_ledismile

You May also Like